‘Kat in de zak’ voor ouders kinderopvangtoeslag?

door redactie
4 minuten lezen

‘Ik geloof niet in Sinterklaas’ is zo’n gezegde in de volksmond. Dat gezegde besluipt ons bij de berichtgeving van vandaag. Hoe leg je als kabinet, als verantwoordelijk minister, uit dat je nog geen twee weken geleden wereldkundig maakt dat het niet mogelijk is om in 2023 een gecorrigeerd bedrag over te boeken naar de mensen die recht hebben op een toeslag voor de dagopvang en nu…. op 13 december even zo vrolijk een persbericht doet uitgaan waarin je bekend maakt dat de eerder beloofde correctie voor 2023 wel wordt gerealiseerd.

Het is prachtig nieuws voor al die ouders die volgens Karin Van Gennip, de CDA minister in het huidige ‘pret’ kabinet, nachtenlang hebben wakker gelegen. Al van plan waren om hun baan op te zeggen, omdat het allemaal niet meer loonde.

Het is toch bijzonder zorgwekkend is dat je tien dagen geleden de bevolking verteld: ‘De systemen bij Belastingdienst Toeslagen kunnen het niet aan, we stellen het een jaar uit’ en dat dit gewoon niet waar blijkt te zijn…..

Nu maar hopen dat deze welbespraakte CDA politica de ouders geen ‘kat in de zak’ verkoopt alleen maar om te scoren bij de Provinciale verkiezingen in maart 2023. Wat van die computersystemen bij Belastingdienst Toeslagen weten we inmiddels wel dat dit zich niets aantrekken van ministers met een verkiezingsbelofte.

klik op afbeelding om het artikel te lezen op NOS.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet