Geblunder bij aardgaswinning Groningen…

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Er is op onrecht.nl geen “dossier Groningen” en dat hoeft eigenlijk ook niet. Dan hadden we dit platform ruim tien jaar eerder moeten beginnen. Het tegengeluid had toen wel wat luider mogen zijn, veel Groningers vertrouwden jarenlang toch nog wel de overheid. Inmiddels weten ze in het Noorden van ons land wel beter.

Door af en toe te kijken naar deze actuele Parlementaire Enquete, het zwaarste middel dat de Tweede Kamer kan inzetten om de waarheid te achterhalen, is nu al duidelijk dat ook in dit schandaal ambtenaren veel cruciale informatie hebben achtergehouden, verdraaid, genegeerd of wat dan ook.

Dat de minister(s) sommige zaken niet werd verteld of dat ze het niet wilden horen. Uit de verhoren (onder ede) die dezer dagen op NOS Politiek te zien zijn blijkt dat ministers en anderen zelfs als ze wel op de hoogte waren van de grote risico’s op nog meer zware aardbevingen een verkeerde keuze maakten of de kop in het zand staken. Het ging vooral om geld verdienen! De Staatskas spekken en die van de Shell’s en Esso’s van deze wereld daarbij….

[tekst gaat door onder afbeelding]

klik hier voor het artikel in de Volkskrant

Tijdens de eerste Corona lockdown heb ik uit verveling het onderzoek van de ondervragingscommissie in wat we sindsdien het Kindertoeslag Schandaal noemen gevolgd. De uitkomst van dat onderzoek was reden voor het vorige kabinet om af te treden. Overigens is vrijwel dat gehele kabinet gewoon weer aan de slag gegaan in het huidige Rutte IV. Knop om, andere pet op en door! Over onrecht gesproken!

Er komt binnenkort ook nog een Parlementaire enquete naar datzelfde schandaal met als doel “inzicht te krijgen in de wijze waarop de overheid fraude bestrijdt en daarbij tekort is geschoten in de dienstverlening aan en rechtsbescherming van burgers”

Zullen we wedden dat we voor 2025 nog wel een stuk of drie, vier of vijf van dat soort Parlementaire Enquetes krijgen? Dat zit wel snor. Maar wat levert het ONS op?

Het grote probleem is namelijk dat er binnen de overheid nooit iemand zijn baan kwijt raakt als daar wel alle reden toe is. Fout- of veelplegers kunnen bij de overheid gewoon verder. Ministers keren gewoon terug en een groot deel van de mensen die grote maatschappelijke en/of persoonlijke ellende hebben veroorzaakt zijn vaak al gepensioneerd en genieten van een vorstelijk pensioen.

Sommigen voelen ‘de bui al hangen’ en stappen snel over naar een andere instantie, lobbyclub of het bedrijfsleven.

De gedupeerden in Groningen, Kindertoeslag, studielening, boeren en andere blijven structureel hopeloos en gefrustreerd achter met een gevoel van onrecht.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet