De gruwelijke dood van het 16-jarige meisje ‘die voorkomen had kunnen worden’

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Sinds vorig jaar november heeft de politie Oost-Nederland mij inmiddels 11 keer thuis opgezocht, staande gehouden, lastig gevallen, in de cel gezet, medische hulp ontzegd, een officiële klacht tegen twee Enschedese agenten in de doofpot gestopt en een inval in mijn huis gedaan. Ik ben niet alleen een burger, maar ook journalist!

Natuurlijk besef ik mij dat veel agenten alleen maar doen wat ze wordt opgedragen. Wat ik heb misdaan? Niets, ik ben een klokkenluider én journalist. Ik heb een zwendel van mogelijk honderden miljoenen euro’s ontdekt vanuit het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en daar de corrupte directeur van het zelfstandig bestuursorgaan op aangesproken: Alexander Pechtold. Nadat die mij provoceerde, bedreigde én ben ik gaan publiceren; geen laster of smaad…

Neen hoor. Gewoon de ontluisterende waarheid. Daarna maakte Pechtold misbruik van het ambt en spande de politie voor zijn karretje door te doen wat D66-ers de besten in zijn; valse beeldvorming creëren en valse aangiftes te (laten) doen.

Al vaker heb ik op op diverse blogs beschreven hoe idioot het is dat de politie Oost-Nederland zich hiervoor maar al te graag leent en geïrriteerd raakt als ik opmerk dat de zestienjarige Humeyra uit Rotterdam maar al te graag dezelfde actieve politie had gezien. Voor haar had de politie geen tijd en dat moest zij bekopen met de dood.

Humeyra werd op klaarlichte dag vermoord in de fietsenstalling bij school. Door haar rancuneuze ex-vriend. De gruwelijke dood van het 16-jarige meisje ‘die voorkomen had kunnen worden’ vormde de druppel voor rechercheur Janet van Buel. ,,We zouden drie kwartier later een afspraak met haar hebben.”

Bron: Algemeen Dagblad.

Talloze malen vroeg het meisje om hulp van de politie, maar de politie had het kennelijk te druk en wist dat de latere dader hen alleen maar uitlachte als ze hem waarschuwden. Een onderzoek naar hoe het zo mis kon gaan leverde een verbijsterend beeld op van de ‘hulpverlening’.

Hoe anders kan het gaan als je op 13 december 2021 een poging een aangifte wilt doen tegen een voormalig politiek kopstuk: Alexander Pechtold. Dat wordt geweigerd! Een man die vele malen de grens overschreden heeft en zelfs door de Europese anti-corruptie waakhond Greco is aangewezen als een voorbeeld hoe het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft gefaald toen het OM ondanks 200 aangiftes een aanklacht vanwege corruptie seponeerde. Pechtold nam een appartement in Scheveningen aan van een Canadese diplomaat; omkoping noemen we dat in de volksmond!

Politie en Openbaar Ministerie beklagen zich nogal eens over het toenemende geweld in onze maatschappij tegen ordehandhavers. Een gebrek aan respect! Maar is respect ook niet iets dat je kunt verliezen?

Humeyra kan zich niet meer beklagen. De dienstdoende teamchef is vertrokken bij de politie, nadat zij zich besefte dat zij het leven van de 16-jarige had kunnen redden door net zo adequaat op te treden tegen de latere dader, haar 30-jarig ex-vriend, als de Enschedese politie doet als het CBR een lastige journalist in de cel wil laten smijten!

Ik hoop maar dat er binnen nu en een jaar een Officier van Justitie is die écht naar de bewijzen wil kijken, die ik als klokkenluider heb verzameld. Die opkomt voor de honderdduizenden jongeren die ernstig gedupeerd worden door de oneerlijke handelspraktijken en misleiding vanuit het CBR. Die niet gevoelig is voor valse beeldvorming door een corrupte ex-politicus.

Dat is zinvoller als een klokkenluider, journalist, mens kapot treiteren; in het gevang te zetten, zonder reden zijn huis te doorzoeken en alle gegevensdragers mee te nemen. Hem bijna alle grondrechten te ontnemen.

klik op afbeelding om artikel te lezen op AD.nl

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet