Chaos bij het CBR!

door Henrie Kamps
4 minuten lezen

Toeval bestaat niet! Veel mensen die binnen een van mijn bedrijven hebben gewerkt en of mij goed kennen weten dat dit bijna een levenswijsheid voor mij is. Een heus credo. Dat bleek gisteren maar weer eens toen ik tijdens de lunch van de cursus ‘Onderzoeksjournalistiek’ van de NVJ Academy naast de gerenommeerde onderzoeksjournalist Vincent Verweij zat om een broodje te eten. Toen een medecursist een vraag stelde over het ontstaan van het nog prille onrecht.nl vertelde ik hem over mijn klokkenluiderschap in de rijschoolwereld en vooral over de misstanden binnen het CBR.

‘Oh daar heb ik voor Zembla jaren geleden al een tv uitzending over gemaakt’ merkte de docent op, om vervolgens weer naar de cursusruimte te gaan. Enigszins verbouwereerd en, ik zeg het eerlijk, met enige schaamte volgde ik hem korte tijd daarna samen met de medecursisten.

Toeval bestaat niet!

Na verloop van tijd maakte enige trots zich van mij meester. Ik schaamde mij aanvankelijk, omdat ik weliswaar voorafgaand aan deze cursus van de NVJ Academy de docent had ge-Googled en daarbij stuitte op een mooi stukje onderzoeksjournalistiek over de bekende, te vroeg overleden, bergbeklimmer Ronald Naar. Maar ik had geen moment gedacht om eens te zoeken op ‘Vincent Verweij, CBR, onderzoek’.

Ik zat daar gisteren dus duidelijk niet voor niets. Er valt voor mij nog veel te leren op dat deel van de journalistiek.

Ik heb met veel aandacht direct na thuiskomst de tv uitzending bekeken en kwam tot de conclusie dat mijn strijd tegen het CBR, de voortdurende aanvallen vanuit de politie, de ontketende hetze bij het CBR Examencentrum in Enschede niet voor niets kunnen zijn geweest. Want mijn onthullingen gaan nog wel een stukje verder dan de vorige klokkenluider….

[tekst gaat door onder afbeelding]

klik op de afbeelding om de tv uitzending te bekijken via NPO Start

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet