CBR liegt al sinds 2013!

door redactie
2 minuten lezen

In 2013 werd uit een onderzoek van SWOV, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, al duidelijk dat er geen direct verband is tussen de kwaliteit van een rijopleiding en het aantal verkeersongevallen. Ook was toen al bekend dat er enorme prijsverschillen zaten in de kosten van het rijbewijs tussen de verschillende Europese landen. Zo betalen Belgen ongeveer 1/3 van de kosten voor hun rijbewijs. Waar het CBR in december 2021 meld dat de gemiddelde kosten bijna €3000 bedragen is dat in België ongeveer €1000. Toch heeft het CBR in de jaren daarna structureel toegewerkt naar een onnodig verdienmodel, waarbij jongeren sinds 2013 worden misleid door oneerlijke handelspraktijken.

“Het CBR heeft gewoon de mazzel dat Nederland momenteel vele grotere crisissen heeft en dus is er geen aandacht voor het feit dat de pechgeneratie niet alleen geraakt wordt door de een hoge studieschuld, maar een fors deel van de jongeren heeft in de voorbije jaren simpelweg twee keer teveel betaald voor zijn rijbewijs” aldus de onderzoekers van het platform Rijlezz.

De onderzoekers zijn van mening dat het CBR vooral verweten kan worden dat men na de Corona lockdowns het grote publiek bewust heeft misleid en dat ten gevolge daarvan honderdduizenden jongeren onnodig lang moesten wachten om een dag en tijd te reserveren voor de examens.

“Omdat het CBR in haar reserveringsplatform enorme fouten had zitten of een verdienmodel de voorkeur gaf boven eerlijk handelen liepen de wachttijden voor een praktijkexamen zelfs op tot bijna 26 weken. Dat heeft geleid tot kosten voor extra rijlessen. Die kosten moet jongeren kunnen verhalen in een massale schadeclaim. Maar juist vanwege de grote problemen in ons land denken wij dat dit op een later moment moet. Nu sneeuwt de kritiek onder in de lawine van crisissen. Voor de volgende verkiezingen zou een beter moment zijn, dan zijn politieke partijen wel bereid dit probleem te erkennen” aldus een woordvoerder.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet