Horen ‘de media’ wel wat iemand zegt?

door Henrie Kamps
2 minuten lezen

Gisteren was er dat deel II van de BOOS-bom over ‘The Voice’. Ik heb aandachtig gekeken én geluisterd. En daarom stoort het mij wat ik andere ‘journalisten’ hoor zeggen op radio én tv. Ik begrijp dat niet. Door menig collega-journalist wordt ik beschouwd als iemand die feitelijk niets te zoeken heeft in hun branche; de journalistiek….

Maar wees nu eens eerlijk. Op NPO Radio 1 praat de grote baas van Talpa, Paul Römer. Er zijn meerdere momenten waarop ik mij echt afvraag of hij een deel gemist heeft van het programma. BOOS stelde in het programma toch duidelijk ook dat óf John de Mol niet de waarheid heeft gesproken óf dat twee hooggeplaatsten, Linde en/of Rick, hem niet alles hebben verteld. Dat is toch relevant?

Of in Vandaag Inside, waarin ik Johan steeds vaker betrap op een minder goede voorbereiding. Dat was onlangs al zo toen hij losging op de inwoners van Albergen en nu hetzelfde bij dit tweede deel van BOOS. Hij heeft simpelweg niet goed gekeken en/of geluisterd en de aangeschoven Heleen van Royen nog minder. Dan schets je toch bijna 1 miljoen kijkers een verkeerd beeld?

Stel nu dat, ik geloof dat zeker omdat ik jaren in Hilversum heb gewerkt, er meerdere medewerksters van Talpa in de loop van de jaren aan de bel hebben getrokken. Of het er nu één, twee of twintig zijn geweest. Ik weet zelf dat het een kwestie van de tijdsgeest was; dat overschrijdende gedrag. En ja, dus weet ik dat er veel ‘rovers’ in Hilversum en elders waren in voorbije decennia. Dat kan niemand John, Linde, Rick, Paul of wie dan ook kwalijk nemen.

Handel met voorkennis was veertig jaar geleden toegestaan: nu gaan investeerders er het gevang voor in!

Nieuwe en traditionele media moeten zich eens wat meer, proberen te, verplaatsen in de slachtoffers in plaats van in de vooringenomen eigen mening.

Dat gelieg, gedraai, gemanipuleer. Dat kun je John, Linde, Johan, Paul en anderen zeker kwalijk nemen!

Dat is voor de slachtoffers wat ik noem: ONRECHT!

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet