Boeren bereiken meer met slimme acties!

door redactie
2 minuten lezen

De waardering voor de flits-acties zoals afgelopen vrijdagmiddag, vanuit de groep boeren die zich richt tot ons platform, is een stuk groter dan voor de radicale aanpak van enkele weken geleden. Zo vind een deel van de ‘gematigde’ boeren dat jonge boeren zich vooral moet richten op dit soort snelle publieksacties, waarbij anderen zich gaan beseffen dat toekomstige stikstof-maatregelen ook andere beroepsgroepen én gezinnen net zo hard kunnen raken.

“Wat zouden veel werknemers er van vinden dat de overheid plotsklaps besluit dat ‘een auto van de zaak’ niet langer onderdeel mag uitmaken van een arbeidsovereenkomst? Als je aan ‘de heilige koe’ komt van werknemers dan veranderd de sfeer daar ook direct” schrijft een boer uit Genemuiden.

“Ik las dat de rechter binnenkort een uitspraak kan gaan doen, waardoor een fors deel van de bouw stil komt te liggen. Als dat je baan en dus je leven in gevaar brengt wat doen bouwvakkers dan? Zich laten omscholen. Geleuf da moar nicht!” zegt een agrariër uit Zevenaar.

“Als we richting Den Haag gaan dan worden we door honderden bouwvakkersbusjes ingehaald met snelheden van ver boven de 130; op weg van Twente naar de Randstad.. om daar te bouwen. Bizar toch? Iedereen moet 100, zodat er gebouwd kan worden en de bouwvakkers racen langs ons heen!” schrijft Peter Verdonk uit Wierden.

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet