Blij met een dooie mus?

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Daarmee bedoelen we natuurlijk niet de van oudsher zo bekende ‘grijze’ mus. Onze huismus, die we nog maar nauwelijks zien in en rond ons huis en die inmiddels behoort tot de beschermde diersoorten. Neen, wij hebben het over de uitzonderlijke maatregel die het kabinet morgen neemt en aankondigt. Hoewel dat laatste natuurlijk nauwelijks nodig is, want alles is al weer uitgelekt. Boerenbedrijven die snel het besluit durven nemen om te stoppen moet ‘boeren’ kunnen een beroep doen op de bonus van Sigrid en Mark. Ze komen in aanmerking voor 120% van de waarde van hun boerenbedrijf.

Nu was ik zelf in een ver, ver verleden de baas over een ABN kantoor. En hoewel dat lang geleden is zullen de regels voor waarderingen van een bedrijf wel niet heel erg zijn veranderd. Je kunt een prachtig bedrijf hebben dat vuurwerk importeert, maar in de jaren na de Vuurwerkramp in Enschede was zo’n bedrijf waardeloos.

En als je een boerenbedrijf hebt in de buurt van Natura 2000 dan is je bedrijf al jarenlang vele tientallen procenten minder waard.

Dus Mark en Sigrid…over welke waarde krijgt een boer, boerengezin, boerenfamilie die bonus van 20%? Over de waarde nu of over de waarde voor 2015? Daar al over nagedacht??

Je moet hardwerkende boeren niet blij maken met een dode mus of een ‘kat in de zak!’

[tekst gaat door onder afbeelding]

Daar krijg je alleen maar hele, hele boze boeren mee….

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet