Beste Sywert,

door Henrie Kamps
3 minuten lezen

Jongen, wat had ik het met je te doen. Daar helemaal alleen op de publieke tribune. Luisterend naar de rest van de kudde; die jou heeft verstoten. Het enige stiertje met ballen!

De enige jonge stier die zo bepalend zou kunnen zijn geworden voor de Nederlandse politiek; voor Den Haag. Dé stier die het armzalige CDA nog vijf zetels had kunnen brengen bij de eerstvolgende verkiezingen.

De held van het CDA!

Nu moet jij je ‘ballen likken’ terwijl de opperstier gewoon in de kudde, of noemen ze het een roedel, mag blijven. Bij de heersende macht. Hij loopt voorop in een nieuw graas (of is het graai) gebied; Volkshuisvesting.

Ik geloof je wel Sywert; jij hebt volgens Haagse kringen eigenlijk niets verkeerd gedaan. Je hebt alles goed vastgelegd, opgenomen en getranscribeerd (op papier laten uitwerken). Een miljoenen kostend onderzoek van de huisonderzoekers Deloitte is zelfs geen reden om Hugo, Mark en al die ambtenaren te veroordelen. Wel hebben de opperstieren, buiten het oog van de camera’s, bepaald dat jij aan het spit moet!

Heb jij je niet gerealiseerd dat bijna al je soortgenoten in Den Haag, zeker in de coalitie, het hele volk laten barsten in hun hunker naar macht? Kijk jij nooit naar NOS Politiek; waar je na een half uur al misselijk bent van omgangsvormen, liegen, bedriegen en pure valsheid. Dan had je toch kunnen weten dat ze jouw ook moeiteloos opofferen. Daar hoef je toch niet op de publieke tribune te gaan zitten. Of dacht jij dat jij daar anderen CDA-ers, VVD-ers, D66-ers mee zou raken of in verlegenheid brengen? Dan ben je een dom stiertje.

Als ik kijk naar NOS Politiek moet ik altijd denken dat de meeste boefjes pas echt boef worden als ze een half uur naar stoere verhalen van echte boeven kijken. Ik zie het meer als een tv-kanaal waarin gewone mensen binnen 1 uur kunnen leren hoe je oplichter kunt worden met een goed basis salaris..

[tekst gaat door onder afbeelding]

klik op afbeelding om artikel via MetroNieuws te lezen

Ik denk dat iedere live uitzending van politieke debatten heel veel Nederlanders aanzetten tot kopiëren van het getoonde gedrag’: ambtelijk Nederland voorop. Als Den Haag de kluit straffeloos mag misleiden, benadelen waarom zou de gewone man (of vrouw) dan braaf moeten blijven? Dat is niet logisch.

En jij? Jij hebt gedaan wat (bijna) ieder andere (ex) politicus zou doen; meegraaien. Schaamteloos en zonder normbesef.

Sigrid, Mark, Alexander, Hugo en Rob zijn gewoon iets oudere stieren…..

Nee; jij moet nu aan het spit. Rondjes draaien boven het vuur. Hetzelfde als ooit Jeanne D’Arc. Je hebt 1 geluk; ik denk dat ze die miljoenen nooit gaan afpakken….

Maar dat wist jij al; denk ik!

Sluwe vos….

De Franse nationale heldin Jeanne dArc verscheen in 1431 in Rouen voor de inquisitie (kerkelijke rechtbank). Ze werd onder meer beschuldigd van het weglopen van huis, niet erkennen van kerkelijke autoriteit en het dragen van mannenkleren. Op 30 mei 1431 belandde de Franse boerendochter op een brandstapel in Rouen.

bron: Wikipedia

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet