Baudet 1 week geschorst….en de rest?

door redactie
3 minuten lezen

De kogel is door de kerk; Forum voor Democratie leider Thierry Baudet is na een stemming in de Tweede Kamer geschorst… voor 1 week! Waarom? Omdat hij weigerde om zijn nevenfuncties neer te leggen. Nou da’s wat.

Verder niemand geschorst? Nee hoor, want voor liegen, slechte herinnering, niet kunnen reconstrueren wordt je niet geschorst in of door ons parlement. Dat is normaal. Dat hoort bij de voorbeeldfunctie en verklaard ook waarom onze overheid zo gecorrumpeerd is geraakt.

Dat is al jaren het geval….

Zo herinner ik mij nog de discussies, publicaties, radio- en tv programma’s die in 2017 melding maakten dat D66 fractieleider Alexander Pechtold bewust was vergeten een duur appartement, dat hem geschonken was door een Canadese diplomaat, in het befaamde register te vermelden. Een appartement in Scheveningen; met zicht op de zee en horizon? Ja u leest het goed hoor; geen platenbon of lekker vakantie… een appartement!

Hij werd voor al zijn smoesjes, leugens, bedrog niet geschorst hoor… nog geen minuut!

Bij navraag bleek dat Pechtold het niet nodig vond dat appartement te vermelden; hij had wel drie gratis kaartjes voor de show van Jochem Meyer ingeschreven in het register. Pechtold overleefde daarna ongeveer 200 aangiftes voor ambtelijke corruptie, omdat het Openbaar Ministerie de bewijsvoering niet rond kreeg. Ja u leest het goed: OM.

Een jaar later kreeg de Nederlandse regering een tik over de vingers van de Europese anti-corruptie organisatie Greco; de Nederlandse regering had in die kwestie met Alexander Pechtold verkeerd gehandeld. Tja…

Alexander Pechtold werd kort daarna directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen én voorzitter van de Adviesraad van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Goed nieuws voor Thierry Baudet derhalve; die kan na deze schorsing toch nog moeiteloos de president van De Nederlandsche Bank worden of minister president of president van de Hoge Raad.

Maak Alexander Pechtold dan maar de baas van Schiphol; die past wel in het profiel van zijn voorganger Dick Benschop. En tegelijkertijd is het voor D66 de beste manier om de stikstof uitstoot flink terug te krijgen; door de nationale luchthaven naar de gallemiezen te helpen. Want met Pechtold aan het roer valt de boel op Schiphol gegarandeerd definitief stil…

Als directeur van het CBR is het hem immers ook gelukt om de wachttijden op te laten lopen naar 15, 20, 25 of meer weken….

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet