13 december én de kameleons…

door Henrie Kamps
4 minuten lezen

De dagelijkse talkshow Vandaag Inside krijgt steeds meer vaste kijkers en dat begrijp ik maar al te goed. Behalve dat ik de eindredacteur vanuit mijn Hilversumse tijd ken ben ik al jaren fan van de durf om de problemen, die ons land al jaren teisteren, hardop te benoemen. De spelers van Oranje incluis Louis de Slimste, maar ook politici mijden het succesvolle programma als de pest. Het laat zich raden waarom: er is bij Vandaag Inside geen ruimte voor hypocrisie, oppervlakkigheid of gecorrumpeerd gedrag. Zonder aanzien des persoons krijg je het voor je kiezen als je niet eerlijk bent of doet.

Gisterenavond waren de mannen aan tafel het volledig met elkaar eens; de problemen met liegende, bedriegende, racistische ambtenaren bij Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid, Binnenlandse Zaken, Belastingdienst (en ga zo maar door) zijn mede of vooral verklaarbaar door onze liegende minister president en dito leden van zijn kabinet.

‘Als Rutte liegt dan doen de ambtenaren toch ook?’ zegt Job Knoester. Een waarheid als een koe!

Vorig jaar op deze dag ging ik voor het eerst in mijn leven naar een politiebureau: bureau Berkelland. Om aangifte te doen van liegende, bedriegende, bedreigende ambtenaren van en bij het CBR in Enschede, Arnhem én Rijkswijk.

Alexander Pechtold. die om onvergefelijke redenen algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is geworden werd jaren geleden al ontmaskerd vanwege corruptie. Voormalig partijgenotes beschuldigden hem van grensoverschrijdend gedrag. En ik heb aangetoond dat hij met zijn CBR honderdduizenden jongeren financieel dupeert; al jarenlang.

Dan kan zijn team in Enschede nog zo lachen op het examenterrein, maar stuk voor stuk weten ze van al dat onrecht. Maar ambtenaren zijn als kameleons; zij passen zich aan hun omgeving aan…. Moderne beulen zijn het als het nodig is. Alles voor de eigen baan, leaseauto en pensioen. Genieten van de eigen angstcultuur.

De ambtenaren bij het CBR, waarvan velen door het afvoerputje van de politie en leger zijn binnen geslipt, zijn bang voor Alexander en vegen hun reet af met de ambtseed die ze stuk voor stuk hebben moeten afleggen. In geval van een oorlog praten ze binnen 1 week Russisch en voeren ze andere taken uit. ‘Befehl ist befehl’ is hun credo.

Zelfs als je weet dat je de pech-generatie, wederom, vreselijk dupeert.

Dat is het land waarin we leven en het wordt, geloof mij, allemaal vooral nog erger als niemand ingrijpt. De rijscholen zijn straks bij het CBR de eersten die dat gaan merken; de helft van de zzp-ers raakt zijn werk kwijt… door of dankzij het CBR.

13 december 2021 is de dag waarop ik ieder jaar mijn verjaardag vier; ik herinner mij het onthutsende loopje vanuit het politiebureau naar mijn auto nog als de dag van vandaag. Een aangifte doen tegen het CBR kan niet!

13 december 2021 is de dag die mijn leven voor goed zou veranderen. Na mijn vorige verjaardag heb ik eigenlijk alleen maar te maken gekregen met liegende, bedriegende, bedreigende, provocerende ambtenaren. Tot aan de politietop in de hoedanigheid van Janny Knol, minister Mark Harbers en het Openbaar Ministerie; iedereen heeft een eigen doofpot.

Nederland is heel erg ziek; erger dan Corona ooit zou kunnen zijn geworden.

Vandaag is het opnieuw 13 december en na exact 1 jaar weet ik uit eigen ervaring dat een flink deel van de overheid ons land definitief heeft verziekt. Dat er maar heel weinig mensen in ons land zijn die bereid zijn op te staan tegen een gecorrumpeerde, corrupte, liegende, bedriegende én bedreigende overheid.

Toch zullen naar mate de tijd verstrijkt steeds meer Nederlanders zich verzetten tegen die overheid. Boeren zijn straks de eersten, maar daarna volgen andere sectoren. Mensen, niet alleen ik, pikken het straks niet langer, omdat ze aan den lijve de gevolgen ervaren.

Het merendeel van ons land is zich nu nog niet echt bewust van hoe onze overheid is verworden en dat vind haar oorsprong erin dat een flink deel (nog) niet geraakt wordt door een gecorrumpeerde overheid. Dat komt pas als het mensen in de eigen portemonnee raakt.

Het ‘massale verzet’ komt nog wel als de eigen welvaart onder druk komt.

Ik gebruik de spreekwoordelijke pen, maar betwijfel of anderen dat in de toekomst ook doen….

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet