2023: Klopt je termijnbedrag wel?

door redactie
4 minuten lezen

Eneco, Essent, Vattenfall en veel andere energiereuzen eisen dat jij de kosten voor je energieverbruik via een (min of meer) door hen bepaalde berekening op maandbasis gespreid, vooraf, betaald. Dat is natuurlijk wel logisch, want anders zouden ze enorm veel probleemklanten krijgen. Ze noemen het je termijnbedrag!

Maar nu rijst de vraag of de Vattenfalls van deze wereld zichzelf niet in veel gevallen bewust een beetje rijk rekenen en profiteren van de vele honderden miljoenen die door hun klanten, vaak achteraf bezien, teveel worden betaald. Zij ontvangen namelijk, ongetwijfeld, een rentevergoeding over wat consumenten teveel betalen. Tot het moment dat ze het bij de jaarverrekening ‘verrekenen’. Of krijg je dan ook een rentevergoeding over het teveel voorgeschotene aan termijnbedragen?

Nu alles duurder wordt zouden klanten toch eens massaal aan de bel kunnen trekken of alles wel klopt? Een herberekening aanvragen vanwege gewijzigde omstandigheden.

Bijvoorbeeld: Vattenfall, Eneco of Essent ziet dat een huishouden zonnepanelen heeft gekregen. Zorgt de energiereus dan pro-actief voor een correctie van het daarvoor geadviseerde, geëiste minimale termijnbedrag? Want ze weten dan toch dat je in een flink deel van het jaar geen stroom meer bij hen afneemt en mogelijk andere verbruiksverschuivingen binnen je huishouden krijgt….?

Zet ons op je mobiel !

Klik hier
×
Zet notificaties aan OK Nee liever niet